Μαρίνα Βερνίκου:

Στον υπέροχο κόσμο της world traveler & φωτογράφου

by Schweppes | 10 Νοεμβρίου 2020

Η Μαρίνα Βερνίκου έχει ταυτίσει το όνομά της με το γαλάζιο της θάλασσας, με τη συνεχή εξερεύνηση νέων κόσμων και πολιτισμών μέσα από τα ταξίδια της και με λήψεις που κόβουν την ανάσα. Περιπετειώδης, μία πραγματική ταξιδιώτης της ζωής, η βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφος είναι γεμάτη δημιουργική ανησυχία που της υπαγορεύει να κάνει καινούργια πράγματα, να θέτει νέους στόχους και να προσπαθεί σκληρά για να τους πετύχει.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο δοκιμάζεται συνεχώς σε νέους τομείς αναζητώντας με την περιέργεια του ταξιδιώτη και τη χάρη του περιπατητή τις νέες εμπειρίες που τις φέρνει η ζωή.

Μια έντονη φυσαλίδα ενός παγωμένου Schweppes Pink Grapefruit Soda όταν συνδυάζεται με την αψάδα της λευκής τεκίλας, ισορροπεί τα πάντα. Έτσι και η Μαρίνα Βερνίκου συνδυάζει και ισορροπεί τη δημιουργική ορμή με την ηρεμία και τη γαλήνη του ενήλικα που γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται.

Ανακάλυψε κι εσύ έναν νέο κόσμο γεμάτο εμπειρίες που συνδυάζουν και ισορροπούν συναισθήματα και αναμνήσεις στο schweppes.gr και γίνε και εσύ μέλος της πιο δημιουργικής λέσχης που ακούει στο όνομα #TheSchweppesClub

Πότε ανακάλυψες την αγάπη σου για τα ταξίδια και τη φωτογραφία; Ήταν κάτι που από μικρή είχες αντιληφθεί πως σε γοητεύει;

Η αγάπη μου για τα ταξίδια αποτελεί εγγενές μου χαρακτηριστικό. Και αυτό οφείλεται στον πατέρα μου που μου κληροδότησε το ίδιο πάθος του. Από τότε που γεννήθηκα με έπαιρνε πάντα μαζί του και με έκανε κοινωνό των ταξιδιωτικών του εμπειριών. Έτσι μεγάλωσα και το ίδιο κάνουμε κι εμείς με τα παιδιά μας. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που έχω καταφέρει να έχω ταξιδέψει μέχρι στιγμής σε 133 χώρες του κόσμου. Στόχος μου φυσικά να γυρίσω όλον τον κόσμο.

Και η αγάπη μου για τη φωτογραφία στον πατέρα μου οφείλεται. Ξεκίνησε σε ένα ταξίδι που έκανα μαζί του στο Hong Kong. Ήμουν εννέα ετών και εκεί μου έκανε δώρο την πρώτη καλή φωτογραφική μου μηχανή SLR. Ανακάλυψα έναν καινούργιο κόσμο και το μόνο που ήθελα από τότε ήταν να φωτογραφίζω.

Μαρίνα Βερνίκου

Το πιο μεγάλο ρίσκο που πήρες στη ζωή σου ποιο θεωρείς πως είναι; Θα συμβούλευες τους νέους του χώρου να ρισκάρουν και να τολμούν για όλα όσα αγαπούν;

Ένα από τα μεγάλα ρίσκα που πήρα στη ζωή μου ήταν όταν αποφάσισα να μπω στον κόσμο του επιχειρείν συνδυάζοντας την αγάπη μου για τη φωτογραφία με τη μόδα και δημιουργώντας την προσωπική μου συλλογή ρούχων και αξεσουάρ Marina Vernicos Collection. Το τόλμησα και μετά από πολλή δουλειά, αφοσίωση και συνεχή προσπάθεια, το brand μας συνεχώς μεγαλώνει, εξελίσσεται και είμαι πολύ περήφανη που τα έχουμε καταφέρει.

Πες μας μια νέα εμπειρία που θα ήθελες να ανακαλύψεις; Κάτι που δεν έχεις κάνει ποτέ και που θα ήθελες πολύ να το ζήσεις.

Όνειρό μου είναι να καταφέρω να γυρίσω τον κόσμο με ιστιοπλοϊκό και φυσικά να αγγίξω το απόλυτο treckrecord καταφέρνοντας να επισκεφτώ όλες τις χώρες του κόσμου. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Τελικά ένα ταξίδι μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή;

Χωρίς καμία αμφιβολία. Η πολιτιστική κληρονομιά που σου αφήνουν αξίζει όσο τίποτα. Πέρα από το γεγονός ότι γνωρίζεις νέους κόσμους, πολιτισμούς, κουλτούρες, θρησκείες, κουζίνες, επιπλέον διαμορφώνεις και το αξιακό σου πεδίο. Εξελίσσεσαι. Μαθαίνεις να σέβεσαι, να αποδέχεσαι το διαφορετικό, να αγαπάς, να θαυμάζεις, να εκτιμάς.

Mέσα από τα ταξίδια και από την φωτογραφία ανακάλυψες έναν νέο κόσμο; Τι κόσμος είναι αυτός και πόσο γοητευτικός για σένα;

Ένα από τα βασικά στοιχεία των ταξιδιών είναι ότι όσο έρχεσαι σε επαφή με την ετερότητα σε κάθε της μορφή ανακαλύπτεις και την ταυτότητά σου, τη μοναδικότητά σου. Με αυτόν τον τρόπο κατέληξα να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο και τη μοναδικότητα της Ελλάδας μας. Όσο περισσότερο ταξιδεύω τόσο συνειδητοποιώ ότι ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου.

Μαρίνα Βερνίκου

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θα τον χαρακτήριζες μέντορά σου;

Η οικογένεια μου αποτελεί πρότυπο για μένα. Από τις γιαγιάδες μου που μου μεταλαμπάδευσαν την αξία και το μεγαλείο της προσφοράς μέχρι τον πατέρα μου. Τον άνθρωπο που μου έμαθε πρώτα απ’ όλα πως έχω δικαίωμα και υποχρέωση να είμαι ο εαυτός μου και να βασίζομαι στις δυνάμεις μου. Να είμαι ελεύθερη. Να τιμώ τις αξίες μου και να μη διστάζω να πολεμώ για τα πιστεύω μου, να είμαι δημιουργική και δυναμική, να μην κρίνω αλλά να σέβομαι και να κατανοώ τους συνανθρώπους μου, να είμαι δίκαιη και να προσφέρω ανιδιοτελώς και με όποιο τρόπο μπορώ. Οι συμβουλές του αυτές έχουν πλέον μετουσιωθεί σε βιώματα και εμπειρίες που οδήγησαν και διαμόρφωσαν τη Μαρίνα του σήμερα και είναι οι ίδιες αξίες που επιθυμώ με τη σειρά μου να περάσω τώρα στα δικά μου παιδιά.

Ποιο είναι το ταξίδι που έχεις κάνει και δεν θα ξεχάσεις ποτέ, αυτό που σου δημιούργησε εμπειρίες οι οποίες θα είναι για πάντα στο μυαλό σου;

Είναι πολλά αυτά που έχουν χαραχθεί στο μυαλό μου για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Βέβαια αν έπρεπε να ξεχωρίσω, θα έλεγα σίγουρα και το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία, όταν ήμουν δέκα ετών.

Μπορείς να απαριθμήσεις κάποιους σημαντικούς σταθμούς της ζωής σου;

Σε προσωπικό επίπεδο θα αναφέρω σίγουρα την καρμική γνωριμία μου και τον γάμο μου με τον άντρα μου, Μίλτο Καμπουρίδη. Είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω απεριόριστα για την καλοσύνη και την ευφυΐα του. Είμαι πολύ περήφανη για την οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει και με πολλή προσπάθεια και όπλα τον αλληλοθαυμασμό και την αμοιβαία εκτίμηση εξελισσόμαστε ο κάθε ένας διαφορετικά και έτσι εξελίσσουμε και τη σχέση μας. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και είναι ο καλύτερος συνοδοιπόρος και συνταξιδιώτης - κυριολεκτικά και μεταφορικά - που θα μπορούσα να έχω.

Μαρίνα Βερνίκου

Επίσης θα σου πω τη μητρότητα. Για μένα δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να είσαι μάνα. Με άλλαξε, με έκανε καλύτερο άνθρωπο, με ολοκλήρωσε ως προσωπικότητα. Είναι ανεκτίμητο να αισθάνεσαι το μεγαλείο του να μοιράζεσαι τις χαρές που απλόχερα σου προσφέρει η ζωή με τα παιδιά σου. Σε επαγγελματικό επίπεδο θα σου πω τη δημιουργία του brand Marina Vernicos Collection αλλά και την ίδρυση της Creaid.

Βάζεις νέους στόχους και αν ναι μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τους τελευταίους που έχεις σκεφτεί;

Βασικό μου χαρακτηριστικό είναι ότι δεν επαναπαύομαι. Προς το παρόν με πολλή δουλειά εξελίσσουμε το brand μας Marina Vernicos Collection και προχωράμε το σημαντικό φιλανθρωπικό μας έργο μέσω της Creaid. Τελευταία είμαι περήφανη για τη συνεργασία μου με μία από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες σχεδιάστριες και πολύ καλή μου φίλη, τη Βικτώρια Κυριακίδη. Μαζί δημιουργήσαμε μια capsule collection έξι φορεμάτων που παντρεύει την τέχνη της φωτογραφίας με το μετάξι και τον γεωμετρικό σχεδιασμό. Για τη δημιουργία της συλλογής επιλέξαμε φωτογραφίες από τοπία της Ελλάδας που με την εκστατική της ομορφιά μας επέτρεψαν να φτιάξουμε ρούχα-έργα τέχνης. Όσον αφορά στο έργο της Creaid επόμενός μας στόχος είναι η πραγματοποίηση του τελευταίου μας project/δημοπρασίας. Έχει θέμα “memorabilia”. Επώνυμοι από όλους τους χώρους έχουν προσφέρει αντικείμενα συναισθηματικής - και όχι μόνο - αξίας. Αντικείμενα, π.χ., του Fernando Alonso και της Naomi Campell, αλλά και ένα πουκάμισο του Prince, το οποίο προσέφερε ο Νίκος Αποστολόπουλος. Τα έσοδα από τη φετινή δημοπρασία θα διατεθούν στο σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα”.

Μπορείς να μας πεις 3 πράγματα που πρέπει να ζήσει ένας ενήλικας στη ζωή του;

Να ταξιδέψει τον κόσμο. Να ρισκάρει, να τολμήσει ό,τι φαντάζει αδύνατο. Να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη. Να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

#SchweppesGreece #TheSchweppesClub

Μπορει επισης να σου αρεσουν

To Schweppes Pink Grapefruit διοργανώνει τα πιο απροσδόκητα Secret Parties της πόλης και σε καλεί να τα ανακαλύψεις! Μέσα από μία σειρά μοναδικών Secret Parties με τα χρώματα του Pink Grapefruit, το Schweppes σε προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εμπειρία, άκρως εμπιστευτική!

by Schweppes

Νέο Schweppes αναψυκτικό με γεύση ρόδι: Ήρθε για να εντυπωσιάσει!

by Schweppes

Schweppes Spotify Lists To Schweppes μαζί με το Spotify σε προσκαλούν να απολαύσεις μια μοναδική μουσική εμπειρία στο σπίτι!

by Schweppes