Κώστας Σπαθής:

Τα σαγηνευτικά κλικ του αρχιτέκτονα που εξυμνούν τη γεωμετρία

by Schweppes | 23 Νοεμβρίου 2020

Ένα μεγάλο παράδειγμα του πώς μπορείς να εισέλθεις σε νέους συναρπαστικούς κόσμους αν είσαι αεικίνητος και ανοιχτός στις προκλήσεις είναι η δουλειά του αρχιτέκτονα Κώστα Σπαθή, που γεφύρωσε την αγάπη του για την αρχιτεκτονική με το πάθος του για τη φωτογραφία.

Η αισθητική του γαληνεύει το βλέμμα. Η γεωμετρία, τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και η καλαισθησία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ταυτότητάς του. Στις λήψεις του, μέσα από τις οποίες συχνά υμνεί το μοναδικό ελληνικό φως και το γαλάζιο της θάλασσας, βρίσκει κανείς έντονα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ένας καλά δομημένος χαρακτήρας, σαν ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα, ο Κώστας Σπαθής διαθέτει μία ώριμη οπτική και θέλει να πάει τα πράγματα μπροστά.

Ο υπέροχος καλλιτεχνικός κόσμος του γνωστού σε όλους @Spathumpa μπαίνει στο μικροσκόπιο την ίδια στιγμή που ο ίδιος μας βάζει στα άδυτα των δημιουργιών του.

Ανακάλυψε και εσύ έναν νέο κόσμο γεμάτο εμπειρίες στο schweppes.gr, ταξίδεψε στην ιστορία, ζήσε μια δημιουργική περιπλάνηση και γίνε και εσύ μέλος του #TheSchweppesClub

Κώστας Σπαθής

Τι συναισθήματα σου προκαλούν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα;

Νομίζω ότι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δίνουν την αίσθηση μια συνέχειας. Η επανάληψη μιας γεωμετρίας ή ενός στοιχείου σε στοίχιση δίνει την αίσθηση μιας ακολουθίας που τείνει στο άπειρο και καθορίζει μια επιβλητική κλίμακα.

Κοιτώντας τη δουλειά σου αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συμμετρία και η ομοιομορφία σε καθορίζουν. Είναι αυτά στοιχεία του χαρακτήρα σου που βρήκαν την απόλυτη έκφρασή τους μέσα από την αεροφωτογραφία;

Η συμμετρία και η ομοιομορφία είναι εμμονικά στοιχεία του χαρακτήρα μου, που αποτυπώνονται σε κάθε δημιουργία μου.

Ποια πόλη κρατά την πρώτη θέση στην καρδιά σου με βάση την αρχιτεκτονική της;

Υπάρχουν πολλές πόλεις στον κόσμο που έχω επισκεφθεί και με έχουν εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική τους, όπως το Hong Kong για την αστική του πυκνότητα και την κατακόρυφη διαστρωμάτωση ή η Βαρκελώνη για τον άψογο αστικό σχεδιασμό και τη γεωμετρική της διάταξη.

Κώστας Σπαθής

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα της Αθήνας που σε μαγνητίζουν;

Πέρα από τα ιστορικά αρχιτεκτονήματα και τα επιβλητικά μνημεία της, βρίσκω ενδιαφέρον σε απόκεντρα σημεία της πόλης με πυκνό αστικό σχεδιασμό με γεωμετρικά μοτίβα.

Στο άκουσμα της λέξης «Ελλάδα», ποια είναι τα πρώτα τρία πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό;

Λευκό, μπλε και θάλασσα.

Τι θα έλεγες ότι έχεις αποκομίσει από αυτό το έντονο ταξίδι ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και την αεροφωτογραφία;

Η αγάπη μου για την αρχιτεκτονική και το πάθος μου για τη φωτογραφία με ωθούν στο να ανακαλύπτω νέους κόσμους. Μέσα από αυτό το υπέροχο ταξίδι αυτό που ανακαλύπτω περισσότερο είναι ο ίδιος μου ο εαυτός.

Πολύ σύντομα, ποιο θα έλεγες ότι είναι το μέλλον της αρχιτεκτονικής από άποψη ύφους και γραμμών;

Πιστεύω ότι όσο εξελίσσεται η τεχνολογία εξελίσσονται και οι ανάγκες των ανθρώπων. Η αισθητική και το ύφος της αρχιτεκτονικής τείνουν να απλοποιούνται, ενώ έρχεται πιο κοντά ο άνθρωπος με το περιβάλλον.

Κώστας Σπαθής

Βάζεις νέους στόχους και αν ναι μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τους τελευταίους που έχεις σκεφτεί;

Θα ήθελα να μπορώ να επηρεάσω τη συνείδηση του κόσμου για το περιβάλλον και τη φύση μέσα από το περιεχόμενο της δουλειάς μου.

Πες μας μια νέα εμπειρία που θα ήθελες να ανακαλύψεις; Κάτι που δεν έχεις κάνει ποτέ και που θα ήθελες πολύ να το ζήσεις.

Θα ήθελα να ταξιδέψω σε άλλους πλανήτες και να μπορώ να φωτογραφίσω εκεί. Sky is not the limit.

Μπορείς να μας πεις 3 πράγματα που πρέπει να ζήσει ένας ενήλικας στη ζωή του;

Να κάνει φίλους σε μέρη που έχει ταξιδέψει. Να δοκιμαστεί στους μεγαλύτερους του φόβους.Να αντιμετωπίσει μια μεγάλη αποτυχία.

#SchweppesGreece #TheSchweppesClub

Μπορει επισης να σου αρεσουν

To Schweppes Pink Grapefruit διοργανώνει τα πιο απροσδόκητα Secret Parties της πόλης και σε καλεί να τα ανακαλύψεις! Μέσα από μία σειρά μοναδικών Secret Parties με τα χρώματα του Pink Grapefruit, το Schweppes σε προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εμπειρία, άκρως εμπιστευτική!

by Schweppes

Νέο Schweppes αναψυκτικό με γεύση ρόδι: Ήρθε για να εντυπωσιάσει!

by Schweppes

Schweppes Spotify Lists To Schweppes μαζί με το Spotify σε προσκαλούν να απολαύσεις μια μοναδική μουσική εμπειρία στο σπίτι!

by Schweppes