Βίκυ Καγιά:

100% αυθεντική και ακραία δημιουργική

by Schweppes | 10 Νοεμβρίου 2020

Μέσα από τη διαρκή της παρουσία στον χώρο της μόδας - τον οποίο δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι τον έχει κατακτήσει - αλλά και την τηλεόραση, έχει αφήσει το δικό της ξεχωριστό αισθητικό αποτύπωμα. Οι επιτυχίες της όμως δεν καλλιέργησαν την εικόνα μιας απόμακρης περσόνας, αντίθετα, η Βίκυ αποπνέει μία αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας, σύγχρονης δημιουργικότητας και συνεχούς εξέλιξης.

Φταίει ίσως που είναι ταυτόχρονα αφιλτράριστη και σίγουρη για κάθε της λέξη. Που ενώ είναι ιδιαίτερα ταπεινή και ακούραστα εργατική, έχει καταφέρει να «επιβάλλει» την αυθόρμητη προσωπικότητά της σε ό,τι καλείται να κάνει. Ένας άνθρωπος πλήρης, συγκροτημένος, ένας ενήλικας που παραμένει αυθεντικός μέσα από τις εμπειρίες που βιώνει και δεν επιτρέπει να τον αλλοιώσουν, παρά μόνο να τον ωθήσουν πιο μακριά στον δρόμο που έχει επιλέξει. Ένα συγκλονιστικό κράμα ισχυρών αναφορών και βιωμάτων.

Όπως όλα εκείνα τα ξεχωριστά στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του Schweppes, του πιο αυθεντικού ανθρακούχου ποτού στον κόσμο των ενηλίκων, που δεν σταματά, όχι μονάχα να εκπλήσσει ακόμα και όσους το προτιμούν καθημερινά, αλλά και να εξελίσσεται, να αναδιαμορφώνεται παραμένοντας σύγχρονο και σταθερά ποιοτικό, καθώς και να παρασύρει αυθεντικούς ανθρώπους με χαρακτήρα σε έναν κόσμο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εκείνους. Γίνε μέλος του δημιουργικού community #TheSchweppesClub και ζήσε την απόλυτη εμπειρία στο Schweppes.gr

Πότε ανακάλυψες ουσιαστικά το πάθος και την αγάπη σου για τον χώρο αυτόν;

Η αγάπη χτίστηκε από τις πρώτες κιόλας φωτογραφίσεις. Όταν γνώρισα όλους αυτούς τους φωτογράφους, τους στυλίστες, τους σχεδιαστές, γιατί κατάλαβα ότι πρόκειται για σπάνιους καλλιτέχνες από τους οποίους είχα να πάρω και να μάθω πολλά. Μεγάλωσα μέσα στα στούντιο και εκεί καλλιέργησα την αισθητική μου και τα όνειρά μου και τα πράγματα που θα ήθελα από εκεί και πέρα να κάνω. Πριν δεν είχα ιδιαίτερα όνειρα, ήθελα να σπουδάσω νομική. Καμία σχέση δηλαδή.

Βίκυ Καγιά

Ποια θεωρείς πως είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που σε έκαναν να ξεχωρίσεις;

Η προσωπικότητά μου και η πειθαρχία μου. Από πολύ μικρή ήμουν πειθαρχημένη και ανεξάρτητη, ίσως επειδή ήμουν το δεύτερο παιδί της οικογένειας και ήμουν και αθλήτρια, έκανα στίβο επαγγελματικά. Επίσης η καταγωγή της μητέρας μου είναι από τα Χανιά και περνούσα τα καλοκαίρια μου εκεί, οπότε πιστεύω ότι έχω πάρει κάτι από την περηφάνια του τόπου. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, αλλά η προσωπικότητά μου πιστεύω, γιατί όμορφες υπάρχουν πολλές και πολύ πιο όμορφες από μένα.

Το πιο μεγάλο ρίσκο που πήρες στη ζωή σου ποιο θεωρείς πως είναι;

Αυτή η δουλειά είναι μόνο ρίσκο βασικά. Το να αφήσεις το πανεπιστήμιο, να ξεκινήσεις να δουλεύεις από τα 18 είναι μόνο ρίσκο. Δεν έχει καμία σιγουριά, είναι η ανασφάλεια στο μεγαλείο της. Στηρίζεσαι στην εικόνα σου σε μία διεθνή αγορά που όλες είναι πιο ψηλές, πιο όμορφες και πιο καμαρωτές από εσένα, θέλει πολύ γερό στομάχι και αποφασιστικό χαρακτήρα για να πεις, «Εγώ θα το δοκιμάσω, θα τα καταφέρω, θα επιμείνω, δεν θα εγκαταλείψω».

Τι θα συμβούλευες τους νέες και νέους του χώρου που ξεκινούν τώρα;

Να βρουν το πάθος μέσα τους, το drive και να μην εγκαταλείπουν τη μάχη.

Βίκυ Καγιά

Έχεις κάποιον άνθρωπο που θα τον χαρακτήριζες μέντορά σου;

Είχα πολλούς, όχι μόνο έναν. Η πρώτη μου ατζέντισσα, η Μαρία Δρακοπούλου, ο Βασίλης Ζούλιας, η Μάρα Δεσύπρη, ο Νικόλας Γεωργίου, ο Βαγγέλης Κύρης, η Κατερίνα Τσατσάνη… Πάρα πολλούς! Σε αυτόν τον χώρο είναι καλό να έχεις πολλούς μέντορες. Σου δίνει κάτι ο καθένας και συμπληρώνεις το παζλ. Οφείλεις σε αυτόν τον χώρο να εξελίσσεσαι και να παραμένεις πάντα μοντέρνος, χρειάζεται να μπορείς να παίρνεις τη στιγμή που πρέπει, από εκείνους που πρέπει.

Τι έχεις αποκομίσει από το μέχρι τώρα επαγγελματικό σου ταξίδι;

Έχω γίνει πολύ προσαρμοστική σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Κάθε στιγμή πρέπει να την επιδεικνύεις αυτή την προσαρμοστικότητα. Αν δεν δώσεις εσύ την εικόνα και την έμπνευση το κάδρο μένει άδειο, ό,τι και να κάνει ο φωτογράφος, ό,τι και να κάνει ο στυλίστας. Πρέπει να ακούς και να δέχεσαι την κριτική. Δουλεύω 28 χρόνια, κάθε set το αναλαμβάνω σαν να είναι η πρώτη φορά. Ακούω πολύ προσεκτικά τι μου λέει ο φωτογράφος, κλείνω τον θόρυβο απ’ έξω και συγκεντρώνομαι. Αν μου ζητήσεις κάτι καινούριο που δεν το έχω ξαναντιμετωπήσει; Δεν το ‘χω! Ποτέ δεν το έχεις! Για αυτό δεν επαναπαύομαι ποτέ.

Σε δύο μονάχα από τους πολλούς ρόλους που υπηρετείς, εκείνον του μοντέλου και εκείνον της παρουσιάστριας / κριτή τι ποσοστό βάζεις από την «πραγματική» Βίκυ; Προστατεύεις κομμάτια της προσωπικότητάς σου από τα φώτα της δημοσιότητας;

Βλέπετε όλη τη Βίκυ. Το μόνο που δεν βλέπετε είναι η προσωπική ζωή της Βίκυς και η τριβή με την οικογένεια. Έτσι είμαι. Δε θα μπορούσα να κάνω τηλεόραση αν έπρεπε να προσποιούμαι και να λέω ψέματα. Είναι πτυχές του χαρακτήρα μου αυτές. Ένας άνθρωπος δεν είναι μονοδιάστατος και δεν χειρίζεται όλα τα πράγματα στη ζωή του με τον ίδιο τρόπο. Είμαι και πολύ αυστηρή, είμαι και πολύ «μαμά», είμαι και πολύ ευαίσθητη, είμαι και πολύ δεκτική, άλλες φορές εκνευρίζομαι.

Μπορείς να απαριθμήσεις κάποιους σημαντικούς σταθμούς της ζωής σου;

Όταν έφυγα για πρώτη φορά στο εξωτερικό στα 18 μου και πήγα στο Παρίσι - σοκαριστική εμπειρία, ξεκίνησα πάλι από την αρχή. Η συνεργασία μου με τον οίκο Chanel και τον Karl Lagerfeld - την πρώτη φορά που κατάφερα να δουλέψω μαζί του - γιατί πήγαινα και ξαναπήγαινα στα casting και με έδιωχναν -, έπειτα όταν ξεκίνησα να βγάζω πολλά χρήματα από καμπάνιες και η συνεργασία μου με τον Irving Penn στη Νέα Υόρκη, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ αυτόν τον άνθρωπο. Έπειτα, όταν γύρισα στην Ελλάδα, το So You Think You Can Dance, η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά. Η θεατρική μου δουλειά με τον Σταμάτη Φασουλή και η συνεργασία μου με τον Περάκη. Αυτά είναι milestones που γυρνώντας πίσω όταν τα κοιτάω λέω «Αποκλείται!». Φυσικά όταν γέννησα τη Μπιάνκα και μετά τον Κάρολο, άλλαξε όλη μου η ζωή, είναι σαν να μην θυμάμαι τη ζωή πριν.

Αν δεν ακολουθούσες τον δρόμο αυτόν, πώς και πού θα σε φανταζόσουν;

Θα ήθελα να έχω γίνει δασκάλα. Λατρεύω τα παιδιά.

Βάζεις νέους στόχους και αν ναι μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τους τελευταίους που έχεις σκεφτεί;

Αυτή τη στιγμή οι στόχοι μου έχουν να κάνουν με την οικογένειά μου. Να είμαστε καλά, μαζί, να ταξιδεύουμε. Θα ήμουν πολύ γραφική αν είχα κι άλλους επαγγελματικούς ή προσωπικούς στόχους. Έκανα μεγάλη τα παιδιά μου, έχω χορτάσει, έχω ταξιδέψει, έχω δει, έχω πάει σε πάρτι, έχω κάνει πολλά λάθη, αρκετά σωστά, έχω αλλάξει δρόμο στην καριέρα μου, έχω δοκιμάσει πράγματα. Δεν έχω άλλα επαγγελματικά σχέδια, αλλά έχω πολλά οικογενειακά.

Βίκυ Καγιά

Πες μας μια νέα εμπειρία που θα ήθελες να ανακαλύψεις; Κάτι που δεν έχεις κάνει ποτέ και που θα ήθελες πολύ να το ζήσεις;

Να ξεκουραστώ! Πρέπει κι αυτό να γίνει κάποια στιγμή. Το ονειρεύομαι αληθινά.

Μπορείς να μας πεις 3 πράγματα που πρέπει να ζήσει ένας ενήλικας στη ζωή του;

Να μην προγραμματίζει, να μην μετανιώνει και να είναι αισιόδοξος.

#SchweppesGreece #TheSchweppesClub

Μπορει επισης να σου αρεσουν

To Schweppes Pink Grapefruit διοργανώνει τα πιο απροσδόκητα Secret Parties της πόλης και σε καλεί να τα ανακαλύψεις! Μέσα από μία σειρά μοναδικών Secret Parties με τα χρώματα του Pink Grapefruit, το Schweppes σε προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εμπειρία, άκρως εμπιστευτική!

by Schweppes

Νέο Schweppes αναψυκτικό με γεύση ρόδι: Ήρθε για να εντυπωσιάσει!

by Schweppes

Schweppes Spotify Lists To Schweppes μαζί με το Spotify σε προσκαλούν να απολαύσεις μια μοναδική μουσική εμπειρία στο σπίτι!

by Schweppes