ΙΣΤΟΡΙΑ

Schweppes

Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ

Schweppes

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Schweppes

ΟΙ ΑΞΙΕΣ

Schweppes

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Schweppes

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Schweppes

ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

Schweppes

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Schweppes

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Schweppes

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους.
Αυτή τη διαχρονική αλήθεια επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ένας από τους πιο επιτυχημένους ωρολογοποιούς της Γενεύης.
Ο J.J. Schweppe, με ανήσυχο πνεύμα και πάθος για τις επιστήμες, άφησε την ασφάλεια του επαγγέλματός του για να χαράξει τη δική του πορεία.

Ο δρόμος προς την αιωνιότητα απλώθηκε μπροστά του, όταν σε ηλικία 32 ετών δημιούργησε το πρώτο εμφιαλωτήριο μαζικής παραγωγής.
Έπειτα από προσπάθειες έντεκα ετών και αμέτρητα πειράματα, δεν φυλάκισε απλά το διοξείδιο του άνθρακα σε φιάλες, αλλά κατάφερε να κάνει τα ποτά πιο συναρπαστικά και να αφήσει το όνομά του στην ιστορία με έναν, πραγματικά, ιδιαίτερο τρόπο. Στο περίβλημα μίας φιάλης Schweppes.

Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κάθε δημιουργία που παραμένει ζωντανή και απολαυστική για περισσότερους από 2 αιώνες, είναι έργο τέχνης. Γιατί η αρμονία δεν βρίσκεται μόνο στην τέχνη και στη φύση, αλλά και στο περιεχόμενο των Schweppes.

Με το άνοιγμα μιας φιάλης, αμέτρητες φυσαλίδες αποκτούν τον δικό τους ρυθμό. Χορεύουν, παρασύρουν και ακτινοβολούν. Δίνουν σε κάθε γουλιά μία μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης που δεν σταματά να εκπλήσσει ακόμα και αυτούς που απολαμβάνουν το Schweppes καθημερινά.

237 χρόνια δεξιοτεχνίας και αφοσίωσης έρχονται να συνοδεύσουν κάθε στιγμή με χαρακτήρα, κάνοντας το Schweppes το πιο εκλεκτό ανθρακούχο ποτό στον κόσμο των ενηλίκων.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ

Τα πρώτα χρόνια είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και η ιστορία δείχνει πως αυτή η διαπίστωση δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους.

Το Schweppes ήρθε στον κόσμο με σκοπό να αναδείξει και να γιορτάσει τη θετική πλευρά της ζωής. 237 χρόνια λάμψης και έμπνευσης που πηγάζουν από τις αξίες του.
Με αφετηρία την περιέργεια, έθεσε το 1783 τους κανόνες στα εμφιαλωμένα ποτά και συνεχίζει μέχρι σήμερα να εξερευνά, να ανακαλύπτει και να ορίζει
το αύριο. Μία διαρκής εξερεύνηση που αντανακλά αυθεντικότητα από την πρώτη έως την τελευταία του σταγόνα.

Είναι γνωστό ότι η τελειότητα κρύβεται στις λεπτομέρειες και είναι αποτέλεσμα της συνεχόμενης προσπάθειας για βελτίωση. Γιατί το Schweppes δεν επαναπαύεται, ούτε μετά από 237 χρόνια γνώσης και εμπειρίας.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Από γενιά σε γενιά, εκτός από τις αξίες, περνούν και τα επώνυμα.
Ένα από αυτά είναι και το θρυλικό επώνυμο του Schweppe, που παραμένει ζωντανό για περισσότερο από δύο αιώνες πλαισιωμένο στο κίτρινο - σαφράν λογότυπο των προϊόντων μας.

Γιατί αυτή η απόχρωση; Γιατί τα Schweppes ακτινοβολούν λάμψη και γεμίζουν αισιοδοξία τις στιγμές των ενηλίκων. To σαφράν είναι σπάνιο, πολύτιμο και παράλληλα εξωτικό. Ακριβώς όπως και ο χαρακτήρα μας…

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Το Schweppes δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με μία οποιοδήποτε φιάλη και αυτό φαίνεται από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του.

H εικονική φιάλη του Schweppes έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1809.
Με ιδιαίτερες καμπύλες, στενό λαιμό και αιχμηρή βάση, όχι μόνο τράβηξε τα βλέμματα, αλλά κατάφερε ταυτόχρονα να δώσει στη λειτουργικότητα διαστάσεις υψηλής αισθητικής. Ο μοναδικός και εκκεντρικός σχεδιασμός της φιάλης είχε ως αποτέλεσμα την πλάγια αποθήκευσή της, έτσι ώστε κάθε πολύτιμη φυσαλίδα να παραμένει δεσμευμένη στο εσωτερικό της.

Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που το αυτό το σχέδιο ενέπνευσε τις σημερινές φιάλες Schweppes. H υψηλή γεύση και αισθητική δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

Το σιντριβάνι, ως ένα αυθεντικό σύμβολο αναζωογόνησης, συνδέεται οργανικά με την ιστορία του Schweppes από το 1851.

Όλα ξεκίνησαν στο Λονδίνο, στην έκθεση του Crystal Palace που συγκέντρωνε τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Εκεί, η J. Schweppes & Co. εμπνεύστηκε από το επιβλητικό, κρυστάλλινο σιντριβάνι που βρισκόταν στο κέντρο της έκθεσης και υιοθέτησε το μοτίβο του στη συσκευασία της.

Το σιντριβάνι του Great Exhibition μπορεί πλέον να μην υπάρχει στην πρώτη του μορφή, αλλά παραμένει ζωντανό στις συσκευασίες Schweppes, αναβλύζοντας ζωή για περισσότερους από 2 αιώνες.

ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κάθε περήφανος δημιουργός υπογράφει το έργο τέχνης του. Έτσι και ο Johan Jacob Schweppe έδωσε την υπογραφή του στα Schweppes, η οποία τα συνοδεύει στο πέρασμα του χρόνου.

Γιατί μια υπογραφή που παραμένει ζωντανή για περισσότερα από 237 χρόνια είναι ανώτερο τεκμήριο ποιότητας από οποιοδήποτε φορέα πιστοποίησης.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Ο J.J. Schweppe σύστησε στον κόσμο της Βικτοριανής Αγγλίας την άλλη εκδοχή των ανθρακούχων ποτών, χωρίς ποτέ να φανταστεί τις διαστάσεις και την αναγνωρισιμότητα που θα αποκτούσε το όνομά του.

Οι άνθρωποι αμέσως υποδέχτηκαν τα Schweppes με ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα η δημιουργία του να ταξιδέψει γρήγορα στα αυτιά και στα τραπέζια των επιφανών της εποχής. Επόμενο ήταν να φτάσει και σε αυτά της βασιλικής οικογένειας. Η συνέχεια ήταν απρόσμενη σαν την αίσθηση που προκάλεσαν οι φυσαλίδες στο παλάτι. Αναζωογόνηση και λάμψη.
Μια λάμψη που η βασίλισσα Βικτώρια αποφάσισε να την ανταποδώσει στο Schweppes, απονέμοντάς του τη βασιλική τους σφραγίδα.

Ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας και κύρους που έχουν ελάχιστα προϊόντα μέχρι σήμερα, ακτινοβολεί σε κάθε φιάλη, αποτελώντας την πιο σημαντική τιμή και διάκριση στην ιστορία τoυ Schweppes.

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το Schweppes δεν είναι απλά ιστορικό. Είναι διαχρονικό, γιατί εδώ και 237 χρόνια παραμένει στην επιφάνεια, διατηρώντας αναλλοίωτες τις αξίες και τον χαρακτήρα του.

Με 2 αιώνες γεμάτους από πάθος για την καινοτομία και τη δημιουργία, εμφανίζεται το 2012 για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το Schweppes συνδέεται με τη λάμψη και τις κοινωνικές στιγμές των ενηλίκων.

Σπίτια, bar, θέατρα, κινηματογράφοι και όλα τα μέρη που οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, γεμίζουν με χρώμα και αισιοδοξία. Αυτή η αισιοδοξία μετατρέπεται σε έμπνευση, με αποτέλεσμα το Schweppes να αγκαλιάσει τα αρώματα της Ελλάδας και να συνεχίσει στον δρόμο της καινοτομίας.

237 χρόνια και η ιστορία συνεχίζεται. Απόλαυσε την αγαπημένη σου γεύση, σήκωσε ψηλά το ποτήρι σου και συνόδευσε την πρόποσή μας:

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ