Μαίρη Ταλαιπώρου:

Μια αυθεντική συλλέκτης εμπειριών

by Schweppes | 23 Νοεμβρίου 2020

Η Μαίρη Ταλαιπώρου, bar manager και brand ambassador του Schweppes στην Ελλάδα είναι ακριβώς αυτός ο άνθρωπος και έχει κάνει το όνομά της συνώνυμο της premium νυχτερινής ζωής του σήμερα, δηλαδή της ποιότητας, της εξειδίκευσης, της συνεχούς εξέλιξης. Μια προσωπικότητα τολμηρή, που συνεχώς βιώνει μοναδικές εμπειρίες και θέτει υψηλούς στόχους.

Η στασιμότητα είναι μια κατάσταση άγνωστη σε εκείνη, που ανακαλύπτει συνεχώς νέους κόσμους με πάθος και δημιουργική ορμή, όπως ακριβώς και το Schweppes, το πιο εκλεκτό ανθρακούχο ποτό στον κόσμο των ενηλίκων, που σε καλεί να γίνεις μέλος ενός δυναμικού community που διψά για νέες εμπειρίες. Με ένα κλικ στο Schweppes.gr ξεκλειδώνει μία πόρτα σε έναν κόσμο γεμάτο από συναρπαστικές ιστορίες, premium δώρα και αποκλειστικές εμπειρίες, ειδικά σχεδιασμένες για άτομα που ξέρουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής. Σαν τη Μαίρη…

Μαίρη Ταλαιπώρου

Ποια ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκες πίσω από το μπαρ; Θυμάσαι τι ήταν εκείνο που σε γοήτευσε από την πρώτη στιγμή σε αυτή τη δουλειά;

Ήμουν 17 ετών φοιτήτρια στη Λευκάδα όταν μπήκα για πρώτη φορά στο μπαρ ενός ξενοδοχείου. Είχα σοκαριστεί με το πώς πήγαιναν όλα σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, ο κάθε ένας είχε το πόστο του και όλοι μαζί είχαν κοινό στόχο να προσφέρουν μία εμπειρία στον πελάτη και αυτό να μεταφραστεί με ένα καλό γραπτό σχόλιο. Περίεργα πιάτα, χρωματιστά ποτά, μυρωδιές καινούργιες για ‘μένα».

Το θέαμα μιας γυναίκας πίσω από το μπαρ είναι μέχρι και σήμερα, εν έτει 2020, σπάνιο. Ένιωσες ποτέ να μην σε εμπιστεύονται σε αυτή τη δουλειά, λόγω του φύλου σου;

Παλαιότερα υπήρχε η φοβία για το αν μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει όχι γιατί δεν υπήρχε η ικανότητα αλλά γιατί δεν ήταν συχνό το θέαμα της πίσω από το μπαρ, πόσο μάλλον να είναι leader. Μην ξεχνάμε, ήμασταν στα πρώτα βήματα που αρχίσαμε να χτίζουμε όνομα σε αυτό το κομμάτι της εστίασης. Όταν αυτό το κατακτήσαμε τότε άρχισαν να βγαίνουν περισσότερα γυναικεία ονόματα και να ξεδιπλώνονται. Τώρα θα δεις τα πιο πολλά μαγαζιά να ψάχνουν γυναίκα για να ασχοληθεί με το κοκτέιλ και δυσκολεύονται πλέον να βρουν!

Τι θα συμβούλευες τους ανθρώπους εκείνους που θέλουν να κατακτήσουν τον χώρο του bartending;

Να αγαπούν τις γεύσεις, να δοκιμάζουν ώστε να ανακαλύπτουν νέα υλικά, φρούτα, αποστάγματα. Να διαβάζουν και να ταξιδεύουν. Να εκπαιδεύονται και να μην ντρέπονται να πουν “Αυτό δεν το ξέρω”, ώστε να το μάθουν. Να ανακαλύψουν με τι ικανοποιούνται περισσότερο, με το παιχνίδι και την προσωπική επαφή στο μπαρ ή να εργάζονται σε κάτι πιο πειραματικό και να δίνουν περισσότερο χρόνο σε παρασκευές;

Μαίρη Ταλαιπώρου

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλέον η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα του καλού κοκτέιλ; Έχει ανέβει πολύ ο πήχης τα τελευταία χρόνια έτσι δεν είναι;

Έχει ανέβει, το χαιρόμαστε αρκετά και κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει κι άλλο. Κάποτε το να φτιάξεις μια μαργαρίτα, ένα μοχίτο ή ενα ντάκιρι ήταν ουαααάου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τότε κλασικό “Ψάχνουμε κοκτεϊλά!”». Πλέον οι επαγγελματίες του κλάδου δεν σταματούν να διαβάζουν, ταξιδεύουν πολύ, γιατί η γνώση και η τριβή δεν είναι ποτέ αρκετή. Πειραματίζονται, επισκέπτονται αποστακτήρια και κάνουν σημαντικά βήματα κατακτώντας μία θέση στην παγκόσμια σκηνή του bartending, δείχνοντας την ελληνική φιλοξενία, αλλά και τα ελληνικά αποστάγματα σε όλο τον κόσμο. Έχουμε μαγαζιά με αξιόλογα cocktail menu. Μαγαζιά με tiki κουλτούρα, μαγαζιά με τεχνικές και εργαστήρια άξια συγχαρητηρίων, μαγαζιά με λόκαλ αποστάγματα και μπύρες. Τα έχει όλα αυτή η πόλη.

Αν δεν ακολουθούσες τον δρόμο αυτόν, πώς και πού θα σε φανταζόσουν;

Θα ήμουν σίγουρα σε μια τάξη σχολείου να διδάσκω προγραμματισμό και c++ τους μαθητές μου. Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει μια στροφή στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα. Οπότε ποτέ δεν ξέρεις πού θα με βρεις αύριο!

Τι κρατάς μέσα από την αξιόλογη πορεία σου στον χώρο του bartending; Ποια μαθήματα έχεις πάρει;

Έχω μάθει εκφράζομαι μέσα από τη δουλειά μου. Η χαρά μου, τα συναισθήματα μου, γίνονται ένα με τα ποτά μου. Να μην έχω ύφος, να βοηθάω όπου μπορώ. Να κρατάω δεμένες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζομαι και να κρατάω υγιές κλίμα συνεργασίας, ώστε να υπάρχει χαρά όταν πάμε για δουλειά και όχι αρνητισμός.

Βάζεις νέους στόχους και αν ναι μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τους τελευταίους που έχεις σκεφτεί;

Είχα βάλει στοίχημα αν θα καταφέρω να κάνω το μεταπτυχιακό μου. Τελικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε λίγο καιρό παραδίδω τη διπλωματική μου. Δεν μπορώ να κάθομαι ήσυχη σε μια μεριά, είμαι ανήσυχο πνεύμα και λατρεύω τις αντιθέσεις.

Μαίρη Ταλαιπώρου

Πες μας μια νέα εμπειρία που θα ήθελες να ανακαλύψεις; Κάτι που δεν έχεις κάνει ποτέ και που θα ήθελες πολύ να το ζήσεις.

Θέλω να γνωρίσω όσο το δυνατόν περισσότερες κουλτούρες και να ανακαλύψω τη διαφορετικότητα των λαών σύμφωνα με τις παραδόσεις τους και πώς αυτό εκφράζεται στο φαγητό τους και όχι μόνο!

Μπορείς να μας πεις 3 πράγματα που πρέπει να ζήσει ένας ενήλικας στη ζωή του;

Να ερωτευτεί παθιασμένα, να ταξιδέψει πολύ και να κάνει την αγάπη του επάγγελμα.

#SchweppesGreece #TheSchweppesClub

Μπορει επισης να σου αρεσουν

To Schweppes Pink Grapefruit διοργανώνει τα πιο απροσδόκητα Secret Parties της πόλης και σε καλεί να τα ανακαλύψεις! Μέσα από μία σειρά μοναδικών Secret Parties με τα χρώματα του Pink Grapefruit, το Schweppes σε προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εμπειρία, άκρως εμπιστευτική!

by Schweppes

Νέο Schweppes αναψυκτικό με γεύση ρόδι: Ήρθε για να εντυπωσιάσει!

by Schweppes

Schweppes Spotify Lists To Schweppes μαζί με το Spotify σε προσκαλούν να απολαύσεις μια μοναδική μουσική εμπειρία στο σπίτι!

by Schweppes